שקט בלב הסערה

דירת 5.5 חדרים בתל אביב שהפכה לדירת 4 חדרים ענקית ומפנקת.

 

אחרי שבנותיהם עזבו את הקן החליטו בעלי הבית, שהגיע הזמן להשקיע בדירתם הישנה ובעיקר בעצמם.

בתחילה הדירה הייתה לא פונקציונלית, חשוכה וצפופה, והמבנה האדריכלי שלה לא תאם את הסטטוס החדש של זוג מתבגר ללא ילדים בבית.

 

הרצון היה לייצר אי של שקט ושלווה בלב תל אביב הסואנת, מקום נקי ומסודר שירגיש כמו בית מחבק שכיף לחזור אליו בסיום כל יום. לשם כך התמקד העיצוב בקווים ישרים, אנכיים ואופקיים, מה שמייצר שקט ויזואלי, בתוספת צבעוניות פסטלית נעימה ומרגיעה.

 

שני אתגרים משמעותיים ליוו את הפרויקט:

אתגר 1- חושך בדירה ומחסור באור טבעי .

אתגר 2 -  תקרה מאוד נמוכה מאוד שיצרה תחושת מחנק וצפיפות.

 

האתגר הראשון נפתר על ידי הריסת כל הקירות והמחיצות שניצבו בחללים המרכזיים והפיכת מרחב האירוח לחלל אחד גדול וזורם עם שני חלונות ויטרינה מרשימים, שמכניסים המון אור ואוויר. גם המטבח הקטן, החשוך והצפוף, הפך למואר וגדול עם המון שטחי עבודה ומקומות אחסון על ידי הסרת קירות שחצצו בין המטבח לסלון ולאזור השירות.

 

האתגר השני היה קשה יותר לפתרון, מאחר שאין אפשרות לבצע שינויים מבניים בגובה התקרה הנמוכה - 2.30 מטרים. אי לכך נבחר פתרון שכלל גופי תאורה שקועים, ואפקטים נוספים באור, שימזערו את תחושת הגובה המוגבל של התקרה ויגדילו את תחושת המרחב.

פרויקט זה פורסם במגזין בנין ודיור. לקריאת הכתבה לחץ כאן.

לצפיה בתמונות מלפני השיפוץ לחץ כאן

כל הזכויות שמורות לנועה סביר תכנון ועיצוב פנים