top of page

מחושך לאור

מחושך לאור.jpg

לא מינימליסטי, לא הססני וזהיר, לא כפוף לשום טרנד כזה או אחר ובכל זאת הרמוני חם מזמין וכזה שאי אפשר להתעלם ממנו.

הבית בהרצליה הוא פרוייקט שיפוץ של בית פרטי שעבר מהפך!

מבית שהרגיש קטן וצפוף, עם חללים סגורים וחשוכים, בית שלא התאים לצרכי הלקוחות שקנו אותו,

לבית פתוח, מואר, מדוייק עבור הגרים בו ומשקף את טעמם האישי.

משרבייה מעץ אגוז, ש"נתפרה" במיוחד לפרוייקט זה תוכננה כיצירת אמנות בפני עצמה, ומשמשת כמחיצה בין המטבח למבואת הכניסה לבית, זה הדבר הראשון שרואים כשנכנסים.

היה לנו חשוב לייצר אלמנט שניתן לראות דרכו, שלא יחסום את האור והמבט לכיוון המטבח ומצד שני יאפשר מבואת כניסה אינטימית. אותה משרבייה מוטמעת גם בנגרות קיר הטלויזיה ומשמשת לאחסון מכשירי החשמל והתקשורת, ספרים, ופריטים נוספים הקשורים לסלון.

מטבח ירוק היה חלומה של בעלת הבית! זה משהו שעלה כבר בפגישות הראשונות בינינו.

רבות דובר על הגוון המדוייק שיתאים לחזון העיצובי של כל חלל האירוח, וכשנבחר הגוון- כל שאר ההחלטות הצבעוניות "התיישבו" במקום.

אחת המניפולציות המוצלחות שנעשו על מנת להגדיל את שיטחו של המטבח היא למקם את האי מחוץ לגבולותיו המקוריים של המטבח.

פעולה זו אפשרה את הגדלת מרחבי ההתנהלות במטבח ואפשרה מקומות אחסון נוספים באי ומקומות ישיבה שלא חוסמים את כניסת המטבח.

קיר חדר העבודה שנמצא סמוך לכניסה לבית הוסר ובמקומו יצרנו ארון דו צדדי ובו דלת "סודית" המאפשרת כניסה לחדר העבודה .

(חדר העבודה עצמו לא צולם במהלך יום הצילומים).

בקומת חדרי השינה ביצענו שינויים מבניים רבים שכללו את החלפת הגג, הגדלת סוויטת ההורים, שינויים במיקום חדרי הרחצה ועוד. שינויים אלה הכניסו הרבה אור טבעי, יצרו זרימה נעימה של אויר ואנרגיה טובה.

כמו תמיד אני גאה בלקוחות המקסימים שלי על הסבלנות לתהליך ארוך של שיפוץ, על הראש הפתוח, הזרימה, התעוזה ללכת עם כל מה שלא שיגרתי ומודה להם שבחרו בי לצאת איתם למסע הזה.

bottom of page