דירה קטנה ומטריפה

זהו שיפוץ חלקי בדירת גן קטנה ומטריפה, בתקציב מוגבל עם תוצאה מקסימלית.
אופיר ולילך, זוג + 3 בנות מתבגרות, ביקשו שאהפוך את ביתם ל"צימר" חמים, מחבק ומרגיע.

 

הם העמידו בפני מספר בקשות ואתגרים -
בקשה ראשונה מצדם היתה לייצר לאופיר (שנוהג לעבוד מהבית) פינת עבודה ביתית ונוחה, משום שעד אותה עת עבד במקומות שונים ברחבי בית, באופן לא מסודר ובחוסר נוחות והמדפסת הגדולה שלו עמדה כדרך קבע על שידת הלילה לצד מיטת ההורים.

 

מכיוון שהבית לא גדול, חלק מן האתגר היה למצוא חללים שניתן "להוציא" מהם יותר. 
הפיתרון לאתגר זה נוצר בשינוי אזור פינת האוכל ע"י בניית קיר שמפריד בינה לבין מסדרון חדרי השינה, בקיר יצרתי מבנה נישה שהתאים בדיוק לשולחן עבודה, למדפסת ולמדפי אחסון מעל ואיפשר פינה פרטית ושקטה עבור אופיר. מוזמנים להציץ בשרטוט.

 

בקשה נוספת מצדם היתה לייצר לבנותיהם המתבגרות חדר רחצה חלומי כמו בבית מלון, במקום בו היה קודם לכן חדר

רחצה מיושן ולא פרקטי.
 

בנוסף ביקשו שאהפוך את חדר הרחצה בסוויטת ההורים, שהיה עד אותו יום קטנטן וצינוקי, לחדר רחצה מפנק כדי שיוכלו סוף סוף להפסיק להשתמש בחדר הרחצה של הבנות.
 

מכיוון שמדובר בדירה בבניין משותף, את מעטפת הבית לא היה ניתן להרחיב. להגדיל את חדר הרחצה של ההורים על חשבון אחד מחדרי השינה גם לא בא בחשבון, מה שאילץ אותי "לצאת מן הקופסא" ולחשוב על פיתרון יצירתי שיתן תחושת מרחב גדולה יותר מבלי להזיז קירות חיצוניים ולהגדיל את הבית.
 

כפיתרון הוחלט לשבור את הקיר בין חדר השינה של ההורים לבין חדר הרחצה שלהם, ולהתקין קיר זכוכית גדול ואלכסוני במקומו, קיר אשר ייצר תחושת מרחב גדולה יותר בעין, יאפשר שטח רצפה גדול יותר בחדר הרחצה, על אף העובדה שלא הגדלנו את המטראז' בבית.
 

לצפיה בתמונות מלפני השיפוץ לחץ כאן